Rövid haj kalandok / Adventures with short hair

Szóval novemberben levágattam a hajam állig érőre. Most már kicsit hosszabb – és már azt is tudom, hogy szeretem hordani!

Hullámosra formázom sütővassal. Az első nap még egész göndör, a harmadikon már csak pár laza hullám van benne. Tetszik ez az átmenet, minden fázisban jól néz ki. Ha nincs kedvem bíbelődni a sütővassal, akkor csak arra vigyázok a szárításnál, hogy a végek egységesen álljanak, mert a hajam magától épp annyira hullámos, hogy a vége ezerfelé áll, csak arra nem, amerre szeretném.

Először csak a besütésnél tűnt egyszerűbbnek, ha középen választottam el a hajam és úgy csináltam meg körben… Aztán egyszer siettem és úgy maradt – és rájöttem, hogy tetszik, ahogy kicsit megváltoztatja az arcom! Eddig nem merült fel bennem, hogy a magas homlokommal és karakteres orrommal jól állna a középválaszték – lehet, hogy hosszú hajjal tényleg nem is lenne jó -, de most valahogy tetszik, ahogy kiemeli a vonásaim. Akárcsak a képeken látható, hasonló adottságokkal rendelkező sztárokéit!

So I had my hair cut is november to chin-length. Now it’s grown out a little – and I also figured out how I like to wear it!

I make it wavy with a curling iron. At the first day it’s quite curly, on the third, only slightly wavy. I like this transformation, every step looks a different kind of good. If I don’t feel like spending time with the ironing, I only concentrate on making sure my ends look somewhat in order after drying it, because my hair on its own does everything in its power to go in any other direction than the one, I’d like it to.

First, it was only easier to part my hair in the middle while I was doing the ironing all around my head… Than once I was in such a hurry, I forgot to move the part to the side – and it surprised me, how much I liked how it changed my face a little! I hadn’t thought a central part would go well with my high forehead and characteristic nose – maybe with long hair, it really wouldn’t be good -, but now I somehow like how it compliments my features! The same effect you can see on the celebrities on the pictures!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s